Κυριακή 14 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ενας κι ένας στον αντικομμουνισμό, στον εθνικισμό και στην αντίδραση

Γρηγοριάδης Κώστας

«

Πρώτον, δεν είμαι Εβραίος. Ας το πει αυτό και ο πρωθυπουργός (σ.σ.: τότε ο Σημίτης). Δεύτερον, δεν είμαι κομμουνιστής. Ας το πει αυτό και ο κ. Καραμανλής. Τρίτον, δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Αυτό δεν μπορούν να το πουν πολλοί». Απόσπασμα ομιλίας του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη στις 28/5/2002 στην Κόρινθο, και φυσικά έκτοτε δεν έχουν αλλάξει πολλά. Αλλωστε, τα βασικά αντικομμουνιστικά του χαρακτηριστικά («είμαι αντικομμουνιστής» ανέκραζε μεσοβδόμαδα) τού έχουν δώσει βασικό ρόλο στην αντιΚΚΕ προβοκατόρικη αποστολή, όπως αυτή εξελίσσεται από το 2007 (οπότε διάφοροι τρόμαξαν από την εκλογική επίδοση του Κόμματος) ως τα σήμερα. Και ο πρόεδρος Καρατζαφέρης όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να έχει άξιους συμπαραστάτες δίπλα του. Που με πράξεις, δηλώσεις και παρεμβάσεις τους έχουν πρωτοστατήσει στις αντικομμουνιστικές επιθέσεις και την αγωνιώδη προσπάθεια του συστήματος μην και σηκώσει κεφάλι ο εργαζόμενος λαός.

Διόλου τυχαία βουλευτής του τα προηγούμενα χρόνια και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής πλέον, είναι ο Θάνος Πλεύρης. Το 2007 εκλέχτηκε στην Α' Αθήνας. Γιος του Κώστα Πλεύρη, εμβληματική φιγούρα της ελληνικής ακροδεξιάς, ιδρυτής του φιλοφασιστικού κόμματος 4η Αυγούστου και γραμματέας επί χούντας του πραξικοπηματία Ιωάννη Λαδά. Στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» (7/10/2007), ο επί χρόνια εκδότης του πατρός Πλεύρη Γιάννης Σχοινάς αποκαλύπτει ότι έδωσε ο ίδιος γραμμή να ψηφιστεί ο υιός Πλέυρης στην Α' Αθήνας. Ο υιός Πλεύρης ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση, εφόσον ο πατήρ Πλεύρης ήταν κι αυτός υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., στην Α' Αθήνας, στις εκλογές του 2004. Εξάλλου, λίγα χρόνια μετά εξέδωσε βιβλίο όπου υμνούσε τον Χίτλερ, επαναλαμβάνοντας όλα τα αντισημιτικά στερεότυπα του ναζισμού. Στο δε πρόλογο του βιβλίου, ποιο ήταν το μοναδικό πρόσωπο που δημοσίως ευχαρίστησε; «Ευχαριστώ τον Αδωνι Γεωργιάδη, που είχε το θάρρος να παρουσιάση το βιβλίον στην τηλεόρασιν...». Ο οποίος Αδωνις Γεωργιάδης εκλεγμένος στη Β' Αθηνών, τυγχάνει εκδότης και τηλεπαρουσιαστής βιβλίων. Προπαγάνδιζε σε αλλεπάλληλες εκπομπές του, καλοκαίρι 2006 το φιλοχιτλερικό βιβλίο Πλεύρη.

Βουλευτής υπολοίπου Αττικής ο Μάκης Βορίδης, ήταν επικεφαλής της οργάνωσης «Ελληνικό Μέτωπο», που εκπροσωπούσε τον Λεπέν στην Ελλάδα. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να εκπροσωπηθεί το λεγόμενο ακροδεξιό ρεύμα στη Βουλή (ανάμεσά τους και μια συνεργασία με τον Κώστα Πλεύρη), η οργάνωση ανέστειλε τη λειτουργία της και κάλεσε τα στελέχη και μέλη της να ενταχθούν στον ΛΑ.Ο.Σ. Δέκα στελέχη της που επέλεξε ο ίδιος ο Βορίδης συν αυτόν προσχώρησαν στις 22/10/05 στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος Καρατζαφέρη. Αρκετά νωρίτερα ο Βορίδης υπήρξε πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, δηλαδή του κόμματος που ίδρυσε το 1983 ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τη φυλακή. Στις 15/3/85 σε μια θυελλώδη συνεδρίαση διαγράφτηκε από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής Αθηνών, λόγω της ακροδεξιάς του δράσης. Στη γενική συνέλευση όπου αποφασίστηκε η διαγραφή συμφώνησαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΠ. Ενα χρόνο αργότερα (22/4/86) καταγράφεται επιδρομή ΕΠΕΝιτών στη Νομική, με επικεφαλής αυτόν. Οσο για το «Ελληνικό Μέτωπο» που ίδρυσε στις 9/4/94, συγκροτήθηκε από όλες τις φιλοχουντικές και ακροδεξιές ομάδες (ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, «Ελληνική Δύναμη», κλπ.). Αγαπημένος στόχος τους οι μετανάστες, κύρια οι Αλβανοί, ειδικά όταν εντάχτηκαν στο κόμμα μέλη της ΜΑΒΗ, όπως ο Γιάννης Γιαννάκενας. «Επιτυχία» του Βορίδη θεωρείται το γεγονός ότι στις 18/10/1997 ο Λεπέν έδωσε το χρίσμα στο «Ελληνικό Μέτωπο» ως εκπρόσωπό του στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2005, λίγο πριν το Ελληνικό Μέτωπο προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ., ο Βορίδης έκανε επίδειξη ισχύος στους ομοίους του, φέρνοντας τον Λεπέν στην Αθήνα για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος του έτερος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National Καρλ Λανγκ.

Υπάρχει και νεότερη γενιά. Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος είναι πρόεδρος της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού, ενώ πήρε θέση και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Διετέλεσε υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Σύνδεσμου Ελλήνων Εφέδρων και μέλος του ΔΣ της Νεολαίας Βορειοηπειρωτικού Αγώνος. Επίσης, ήταν πρόεδρος της νεολαίας «Ελληνικού Μετώπου» του Βορίδη. Εχει δημοσιεύσει άρθρα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές». Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ότι «οι "Ελληνικές Γραμμές" είναι μία πατριωτική ηλεκτρονική εφημερίδα, συνέχεια της ομώνυμης εφημερίδας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Βασικοί ιδεολογικοί άξονες των Ελληνικών Γραμμών είναι ο Ελληνικός εθνικισμός, η δημοκρατία, η ελεύθερη οικονομία και η εθνική αλληλεγγύη». Εγραφε εκεί την 1/12/2006, ως μέλος της ΚΕ του ΛΑ.Ο.Σ. και υπεύθυνος Οργανώσεως της ΝΕ.Ο.Σ., ενόψει επερχόμενων εθνικών εκλογών, σε άρθρο τιτλοφορούμενο ως «Η Νεολαία σε διάταξη μάχης»: «Στις εθνικές εκλογές που έρχονται ουσιαστικά επιλέγουμε για το αν η κοινωνία μας θα παραμείνει Εθνική ή θα μετεξελιχθεί σε πολυπολιτισμική. Επιλέγουμε για το αν οι Ελληνες θα συνεχίζουν να ορίζουν ανεξάρτητοι την τύχη τους ή αν θα εξαρτώνται για αυτό από την γνώμη των λαθρομεταναστών. Επιλέγουμε για το αν στην βουλή του 2012 θέλουμε να έχουμε Αλβανικό ή Ισλαμικό πολιτικό κόμμα που θα αποτελεί τον ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής (...) Η Νεολαία Ορθόδοξου Συναγερμού μπαίνει σε διάταξη μάχης. Δεν έχουμε να πούμε πολλά, ο εχθρός έχει φτάσει απέναντί μας. Σε αυτές τις Θερμοπύλες θα δώσουμε την μάχη όσοι κι αν είμαστε. Πλάι - πλάι, ασπίδα - ασπίδα στήνουμε τις οργανώσεις μας (...) Σε αυτή την μάχη κανένας Πατριώτης δεν περισσεύει. Σε αυτή την μάχη σε θέλουμε δίπλα μας. Οσο πιο πυκνές είναι οι τάξεις μας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η αντίστασή μας (...) Ας τους κάνουμε να ξαφνιαστούν από το μέγεθος της αντίστασης που θα συναντήσουν στην αντεπίθεση που ετοιμάζουν. Οσοι ζωντανοί, σε αυτή την κρίσιμη μάχη του Ελληνισμού!». Επίσης, είχε ένα ...βαθυστόχαστο άρθρο («Ο σκύλος μου ο φασίστας») στο περιοδικό «Patria», που όπως αυτοδιαφημιζόταν ως έκδοση αποδόμησε το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Αλλο τεύχος του ήταν αφιερωμένο στον Ιωάννη Μεταξά.


Θ.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ